SELECT LANGUAGE
Til forside
SLADDA

Kan jeg ud fra originalnøglens nummer aflæse, hvilken type lås jeg har?

På originalnøglens hoved kan du aflæse om det er en ABUS- eller en YWS-nøgle. ABUS-nøgler bruges kun til ABUS-låse, mens  YWS-nøgler bruges til låsene i produktkategorien andre ringlåse og andre kliklåse. Disse låse kan være af mærkerne Spectra, Bike Attitude, XL-LOX, Fuji, Von Backhaus, Mustang eller CSI.

Med nøglenummeret og nøglens profiltype, kan du afgøre hvilken type lås/cylindertype du har.

ABUS ringlåse

Nøglenummeret til en ABUS ringlås er 4-cifret. Er nøglen enkeltskåre har den profiltype C. Er den dobbeltskåret har den profiltype F82 eller T82. Er låsen produceret før januar 2012 og er den dobbeltskåret, så er den helt sikkert profiltype F82.

Andre ringlåse

Til andre ringlåse er nøglenummeret 4-cifret. Nøgleprofilen til enkelt- og dobbeltskårede nøgler er profiltypen C. Så her kan profiltypen desværre ikke afgøre, om det er en enkelt- eller dobbeltskåret nøgle. Er låsen produceret efter maj 2005, er nøglen dobbeltskåret.

Kliklåse

Nøglenummeret på en kliklås starter med et bogstav (A,B,C) og efterfølges af et 3-cifret nummer. Nøglens profiltype er P82. Nøgler til kliklåse vil altid være dobbeltskårede.    

ABUS PLUS

Fik du i forbindelse med købet af din nye cykellås et ABUS PLUS kodekort med, så har du et 6-7-cifret nøglenummer.

ABUS X-PLUS

Fik du et ABUS X-PLUS kodekort med i forbindelse med købet af din cykellås, så har du en lås med en ABUS X-PLUS cylinder. Koden til denne cylindertype starter med X og efterfølges af et 6-7-cifret nummer.

Øvrige låse

Har du en ABUS lås, som ikke er til fastmontering, og den ikke har cylindertypen ABUS PLUS eller ABUS X-PLUS, så er den af typen øvrige låse. Disse låse har et 4-5-cifret nøglenummer, og kan være af disse profiltyper: V61, V62, V71, V72, W71, W72, Z71, Z72, NW52, NW72, X61, X62, U71 og U72.

Forside | Nøgleservice | Spørgsmål | Handelsbetingelser | Kontakt
ABUS-Gruppen Nordic A/S Egeskovvej 15A, DK-8700 Horsens T: (+45) 70 202 905 key@abus.dk www.abus.dk